Pauzele de la o lucrare de licenta sunt bune atâta timp cât dormiți normal.

The Top 10 Editing and Proofreading Services of 2022

Dacă aveți probleme cu somnul, totuși, ar trebui să evitați somnul, deoarece acestea împiedică restabilirea tiparelor normale de somn profund. Cel puțin așa spun experții. Din aceleași motive, ei recomandă să te culci doar atunci când îți este somn. Pentru a vă seta ceasul biologic, încercați să vă treziți aproximativ la aceeași oră în fiecare dimineață și încercați să obțineți niște lumină puternică a soarelui în timpul zilei. Acest lucru lucrare de permite ceasului corpului să-și dea seama când este noapte și să încetinească. (Lumina soarelui reduce, de asemenea, tulburările afective sezoniere, SAD, depresia ușoară pe care mulți o suferă în timpul iernii.)

Scopul, prin urmare, este de a minimiza o serie de probleme care vă pot perturba și fragmenta somnul – orice, de la anxietate la energie ridicată pe timp de noapte. Dacă faci asta și încă ai probleme cu somnul, consultați un medic pentru sfaturi.

procrastinare

În timp ce toată lumea întârzie unele lucruri uneori, câțiva oameni se confruntă cu probleme mai grave. Nu sunt capabili să ducă la bun sfârșit munca esențială și le este greu chiar să înceapă sarcinile esențiale. Dificultățile lor depășesc problemele obișnuite ale managementului timpului. Au nevoie de sprijin și tratament susținut din partea terapeuților care se confruntă cu amânări grave.

Sfat: Dacă amânarea este o problemă serioasă, dacă apare în mod repetat sau blochează obiective importante, consultați un terapeut. Scuzați ironia, dar nu o puneți o=.

De obicei, problemele de amânare sunt înrădăcinate în sentimente de inadecvare și un sentiment slab al valorii de sine. Amânatorii au adesea puțină încredere sau stima de sine. Ei pot experimenta o frică autentică – o teamă invalidantă de eșec, de a fi considerați inadecvați. Neterminând un proiect, ei evită să fie judecați pe baza lui. Nici măcar nu trebuie să se judece ei înșiși, cel puțin nu asupra produsului final. La urma urmei, nimeni nu poate revizui marele roman american dacă este marele roman neterminat american. Este valabil și pentru o teză.

Câțiva studenți se tem de succes, care are propriile sale cerințe. Ei își fac griji că vor trebui să continue să îndeplinească standarde insuportabil de înalte.

Furia, toleranța scăzută la frustrare și auto-aprecierea pot contribui la această problemă. Poate cea mai importantă sursă de amânare este perfecționismul, o cerere rigidă, nerealistă, ca fiecare detaliu să fie perfect sau întregul proiect nu are valoare.

Din păcate, amânarea are o tendință urâtă de a se întări. Fiecare întârziere face ca sarcina să fie puțin mai dificilă de început, puțin mai greu de gândit chiar la finalizare. Fiecare întârziere face presiunea timpului puțin mai mare. În mod previzibil, aceste întârzieri îți trezesc furia față de cei care fac cereri și alimentează dezgustul de sine pentru că nu le pot îndeplini.

Cea mai importantă schimbare pe care o puteți face este să calibrați standardele adecvate pentru a vă judeca propria muncă. Scopul unei teze de studii superioare – pentru teza de studii superioare a oricui – nu este perfecționismul sau, într-adevăr, vreun standard absolut de calitate. Scopul potrivit este să depui tot efortul tău. Nu este un efort perfect. Nu un efort de douăzeci și patru de ore pe zi. Nu este o teză de studii superioare care se potrivește cu o teză de doctorat. Sunt cereri nerealiste. Nimeni nu i-a putut întâlni. Nimeni nu ar trebui să încerce.

Nu ar trebui să încerci. Nu stabiliți standarde imposibil de înalte, care garantează eșecul și favorizează un sentiment de inutilitate. Este bine să-ți stabilești obiective puțin peste nivelul tău actual și să te străduiești pentru ele. Aceasta este o ambiție demnă și una realizabilă. Dar nu vă stabiliți obiective atât de înalte încât să nu le puteți îndeplini niciodată. Acest lucru nu va face decât să-ți inhibe cea mai bună muncă și să genereze furie care se autodepreciază (și se perpetuează).

O abordare mai bună este să folosiți proiectul de teză pentru a afla despre subiect și pentru a învăța despre cercetarea. Apoi judecă rezultatele după ce ai lucrat inteligent și ai făcut cel mai bine nivelul tău. Cel mai bun al tău poate fi mai bun decât al colegului tău de cameră sau mai rău. Oricare ar fi, este încă cel mai bun al tău. Acest efort solid ar trebui recunoscut pentru ceea ce este și recompensat, nu ignorat sau depreciat pentru ceea ce nu este.